Online nastava za srednjoškolce

Grupna online nastava za srednjoškolce održava sa profesorom izvornim govornikom i službenim D.E.L.E. ispitivačem.

Termini su fiksni te se nastava održava po unaprijed određenom rasporedu. Nastava se održava u malim grupama od 4-8 polaznika.

Nastava se sastoji od dva djela:

  • 60 minuta sa profesorom Online gdje se radi interakcija i konverzacija.
  • 30 minuta online audio i video materijala, vježbi koje svaki učenik sam rješava i šalje profesoru na pregled i ispravak.

Nastava za srednjoškolce od 16-19 godine održava se 2x tjedno po 90 minuta.

Fond sati: 120 školskih sati.

Kakav je program?

Nastavni program je jednak kao i nastavni program za djecu koja nastavu pohađaju unutar učionica sa razlikom u koncepciji same nastave.

Za više informacija o programu pogledajte dio – tečajevi za djecu od 16-19 godina-.

Redovna nastava u učionicama odnosno svaka nastavna jedinica se po programu sastoji od interakcije sa profesorom te pismenih vježbi, video i audio materijala, ručnih radova, zadataka, čitanja sa razumijevanjem i slično. Sve te aktivnosti se tijekom 90 minuta nastave izmjenjuju kako bi se ostvarila dobra dinamika unutar učionice.

Online nastava je podijeljena na dva dijela: prvi dio je interakcija sa profesorom koja traje 60 minuta. Drugi dio online nastave (30 minuta) su upravo vježbe koje i polaznici unutar učionica rade sami (zadatci za vježbanje, čitanje sa razumijevanjem, gledanje videa, slušanje nekog audio materijala, izrada nečega i slično).

Zašto je tako nastava koncipirana?

Za vrijeme trajanja online nastave nema smisla da profesor čeka i gleda djecu dok ispunjavaju listić sa zadatcima i čitaju neki tekst, koji nakon ispune trebaju poslati putem maila na ispravak. Također, neke od aktivnosti bi bilo nemoguće provoditi zbog kvalitete zvuka i slike (video i audio materijali). Na tom drugom djelu nastave, djeca zapravo rade iste stvari koje bi radili i učionici bez pomoći profesora te nije potrebno da im roditelji pomažu. 

Djeci je bilo teško održati koncentraciju svih 90 minuta online dok se aktivnosti izmjenjuju, također, puno više vremena se gubilo na čekanje dok netko završi sa zadatkom, čitanjem i slično te se sama konverzacija smanjila.

Što je potrebno za provođenje nastave?

Za provođenje nastave potrebno je dijete ima pristup računalu i internetu, Skype račun te udžbenik, radnu bilježnicu.