Mjere koje poduzimamo u odnosu na COVID-19

Dragi roditelji,

ovim putem želimo Vas upoznati sa svim mjerama koje poduzimamo s ciljem sprečavanja širenja COVID-19 u Institutu za španjolsku kulturu i jezik.

Naši profesori i zaposlenici dužni su nositi zaštitne maske u svakom trenutku dok borave u prostorijama Instituta ili vrtića.

Također, očekujemo od roditelja koji dovode djecu da nose maske. Ukoliko je Vaše dijete već školarac, molimo vas da ga ispratite do ulaznih vrata te da u prostorije Instituta (Draškovićeva 57 ili Nova Ves) uđe samo.

Djeca koja pohađaju vrtiće, nisu dužna nositi maske, dok djeca koja pohađaju osnovnu i srednju školu, trebaju imati maske.

Programe smo prilagodili novonastalim situacijama, pazimo na razmak između djece, grupe smo smanjili, svi zajedno (djeca i odrasli) dezinficiramo ruke prilikom ulaska u Institut i/ili učionice te u slučaju pojave bilo kakvih simptoma prehlade ili gripe, odgovorno ostajemo kod kuće.

Dezinfekcijska sredstva su postavljena na ulazu te u svakoj učionici.

Naši profesori, prije dolaska na posao mjere temperaturu, stoga molimo i vas, da to učinite kod kuće kako bismo bili maksimalno odgovorni jedini prema drugima.

Redovito čistimo i dezinficiramo te provjetravamo sve učionice i zajedničke prostorije (nakon svake održane nastave) i zato smo raspored ove godine malo izmijenili, kako bismo imali dovoljno vremena da to učinimo detaljno i kvalitetno.

Zadržavanje u prostorijama, sveli smo na minimum, stoga vas molimo da dolazite pet minuta prije nastave i odlazite odmah po završetku nastave.